طرز تهیه انواع غذای خوشمزه برای گیاهخواران - غذاهای سالم و عالی برای گیاهخواران! | پزشکی

ناشر : دانلود آهنگ شاد

طرز تهیه انواع غذای خوشمزه برای گیاهخواران - غذاهای سالم و عالی برای گیاهخواران! | پزشکی


لپه با نان قدیمی چپاتی

روش‌های بیشتری برای پخت لپه وجود دارد. برای اینکه خوراکی ی خوشمزه‌ای داشته باشید بایست بتوانید وقت به اندازه برای پخت آن تخصیص دهید. در جهان لپه‌های متفاوتی وجود دارد که هر کدام از آنان به وقت پخت مختلفی احتیاج دارند. درنتیجه به زمان پخت لپه به این مطلب توجه داشته باشید.

(برای ۴ الی ۶ نفر)

مواد لازم:

  • ۲۵۰ گرم لپه
  • ۲ عدد پیاز قرمز متوسط
  • یک لیتر آب داغ
  • یک دوم قاشق چایخوری زردچوبه
  • نمک به اندازه کافی
  • ۴ قاشق چایخوری روغن کلزا
  • یک قاشق چایخوری دانه خردل سیاه
  • دو قاشق چایخوری سیر
  • یک قاشق چایخوری زنجبیل
  • یک عدد گوجه فرنگی بزرگ خرد شده
  • دو قاشق چایخوری فلفل تند تازه و سبز
  • یک قاشق چایخوری گشنیز
  • یک قاشق چایخوری زیره
  • یک دوم قاشق چایخوری ادویه گرام ماسالا
  • دو عدد فلفل کشمیری

مواد ضروری برای نان قدیمی چپاتی:

  • ۲۰۰ گرم آرد
  • ۷۵ میلی لیتر آب ولرم
  • یک قاشق چایخوری روغن زیتون
  • کره به میزان لازم

طرز تهیه:

ابتدا لپه‌ها را به مدت ۱۰ دقیقه در آب سرد خیس نمایید. سپس آن را با سرد بشویید. پیاز قرمز را برش دهید و خرد نمایید. سپس آن را کنار بگذارید. در یک ماهیتابه عمیق، با حرارت متوسط لپه را با آب داغ بپزید. زردچوبه و نمک را به آن اضافه نمایید و اجازه دهید به مدت ۳۰ دقیقه بپزد.

در یک ماهیتابه دیگر، روغن را حرارت دهید و دانه خردل را اضافه نمایید. بعد از چند دقیقه پیاز را به آن بیفزایید و اجازه دهید اندکی نرم شود. سیر خرد شده و زنجبیل را به آن اضافه نمایید و به مدت ۶ الی ۷ دقیقه با حرارت متوسط بپزید. گوجه فرنگی خرد شده و فلفل تند را به ظرف اضافه نمایید و به مدت ۲ الی ۳ دقیقه بپزید. آن را هم بزنید تا نسوزد. تمام ادویه‌ها را به آن اضافه نمایید و مناسب ترکیب نمایید.

کمی آب داغ به آن اضافه نمایید. مواد را به لپه پخته شده اضافه نمایید و درب آن را بگذارید و اجازه دهید به مدت ۳ الی ۴ دقیقه با حرارت کم بپزد. برای درست کردن چپاتی، ابتدا در یک کاسه متوسط آرد را بریزید و آب و روغن را به آن اضافه نمایید. اگر خمیر اندکی سفت شد می‌توانید چند قطره آب بدان اضافه نمایید.

خمیر را مناسب آمیخته نمایید و اجازه دهید به مدت ۵ الی ۸ دقیقه در یک جای خوب باقی بماند. بعد از یک ساعت خمیر را بردارید و با آن ۸ الی ۱۰ توپ درست نمایید. روی محیط کار آرد بپاشید و خمیر را باز نمایید. خمیر را در ماهیتابه داغ بریزید و به مدت ۳۰ ثانیه هر دو طرف را بپزید. می‌توانید روی نان کره بمالید و لپه مهیا شده را با آن سرو نمایید.

نوش جان!

همینطور بخوانید: طرز آماده خوراکی های خوشمزه با گریل کردن
لواش به همراه سس موتزارلا، کنگر فرنگی و گردو

این گونه شیوه پخت برای کنگر فرنگی با نام à la Grecque شناخته شده است. مزه بی نظیر سس آن قادراست برای تمام مردم لذت قسمت باشد. شما می‌توانید از موارد مطلوب دیگر برای مزه قسمتیدن مصرف نمایید اما این گزینه‌ها خیلی عالی خواهد بود. لواش یک نان قدیمی است که ضخامت خیلی اندکی دارد. آماده آن خیلی ساده است و می‌توان با اضافه کردن دانه‌ها و ادویه‌های دیگر همانند سماق، مزه مناسبتری به آن قسمتید. اگر وقت به اندازه برای آماده این خوراکی را ندارید می‌توانید آن را با لواش مهیا سرو نمایید.

(برای  ۴ الی ۶ نفر)

مواد لازم:

  • یک کیلوگرم کنگر فرنگی
  • نصف لیموی تازه
  • یک قاشق خوراکی خوری سرکه سیب یا سرکه سفید
  • یک عدد پیاز کوچک
  • نصف هویج
  • یک عدد برگ بو
  • یک قاشق خوراکی خوری از گیاهان معطر همانند آویشن
  • یک حبه سیر
  • ۱۲۵ میلی لیتر روغن زیتون
  • ۴۰۰ میلی لیتر آب
  • نمک و فلفل سیاه به میزان لازم
  • برگ سالاد
  • لواش مزه دار شده با سماق

مواد ضروری برای سس گردو:

  • ۵۰ گرم گردو
  • ۴۰ گرم خمیر نان
  • ۷۵ میلی لیتر آب لیمو
  • پوست لیمو یک دوم قاشق چایخوری
  • دو حبه سیر
  • ۱۰۰ میلی لیتر آب یخ
  • یک دوم قاشق چایخوری نمک
  • سه و یک دوم قاشق خوراکی خوری روغن زیتون

مواد ضروری برای آماده لواش:

  • ۱۷۰ گرم آرد ساده الک شده
  • یک قاشق خوراکی خوری آرد سبوس دار
  • یک قاشق چایخوری شکر
  • یک دوم قاشق چایخوری نمک
  • یک قاشق خوراکی خوری روغن زیتون فوق بکر
  • ۸۵ میلی لیتر آب یخ
  • دو قاشق چایخوری سماق

طرز تهیه:

ابتدا بایست کنگر فرنگی را بپزید. لیموی برش خورده را در یک ماهیتابه بزرگ با سرکه سیب، پیاز، هویج، برگ بو، سیر و گیاهان معطر قرار دهید. روغن زیتون، آب، یک دوم از فلفل سیاه و یک و یک دوم از نمک را به آن اضافه نمایید. کنگر فرنگی را برش دهید و به ماهیتابه اضافه نمایید. وقتی که تمام کنگر ها مهیا شد، آب به اندازه به آن اضافه نمایید تا روی کنگرها را بپوشاند.

اجازه دهید بجوشد و سپس آن را با حرارت متوسط بپزید. بعد از پخته شدن کنار بگذارید تا اندکی خنک شود. برای آماده سس گردو، گردوها، آب لیمو، پوست لیمو، سیر، خمیر نان، آب یخ و نمک را در یک خوراکی ساز بریزید. روغن را به آن اضافه نمایید و مناسب ترکیب نمایید. سپس مزه آن را بچشید و در صورت احتیاج مجدد به آن نمک اضافه نمایید.

برای آماده نان لواش، فر را با دمای ۱۸۰ درجه از قبل گرم نمایید. آرد، شکر و نمک را با هم ترکیب نمایید. یک قاشق خوراکی خوری روغن زیتون و آب یخ را به ترکیب اضافه نمایید و مناسب به هم بزنید. اگر بیشتر خشک بود می‌توانید آب زیادتری اضافه نمایید. اما اگر مرطوب بود بایست آرد سبوس دار بیفزایید. آن را به مدت ۴ دقیقه با شتاب کم تا متوسط هم بزنید. بعد از مهیا شدن به مدت ۳۰ دقیقه به آن استآسان دهید.

تکه‌هایی به اندازه گردو بردارید و در میزان پوشیده شده با آرد قرار دهید. آن را باز نمایید و به مدت ۲۰ دقیقه استآسان دهید. سپس آن را بپزید تا طلایی رنگ شود. بعد از ۱۵ دقیقه از فر خارج نمایید و روی آن باقی مانده روغن را بریزید و سماق بپاشید. برای سرو کردن کافیست برگ سالاد را در بشقاب بچینید و سپس روی آن پنیز موتزارلا بریزید و سپس کنگرهای پخته شده را قرار دهید. هویج، لیمو و موسیر قرار دهید .سپس سس را روی آن بریزید و با نان لواش میل نمایید.

نوش جان!

همینطور بخوانید: استفاده این مواد خوراکی به صورت خام زیان آور است
راتاتوی فرانسوی

مواد ضروری برای آماده راتاتوی را می‌توان به آسانی با دیگر مواد جانشین کرد.

(برای ۸ الی ۱۰ نفر)

مواد لازم:

  • ۵۰۰ گرم بادمجان
  • ۵۰۰ گرم گوجه فرنگی
  • نمک
  • ۵۰۰ گرم کدوسبز
  • دو الی سه عدد پیاز بزرگ
  • ۴ قاشق خوراکی خوری روغن زیتون
  • دو حبه سیر
  • فلفل، شکر و سرکه برای مزه قسمتیدن
  • یک چهارم قاشق چایخوری تخم گشنیز
  • ریحان یا برگ جعفری تازه

طرز تهیه:

بادمجان و کدو سبز را برش دهید. آنان را در یک صافی بگذارید و روی آن نمک بپاشید اجازه دهید به مدت یک ساعت خشک شود.

گوجه فرنگی را برش دهید. پیاز را به آرامی بپزید و سپس سیر را به آن اضافه نمایید. بعد از نرم شدن پیاز، بادمجان و فلفل را اضافه نمایید. روی آن را بپوشانید و اجازه دهید به مدت ۲۰ دقیقه بپزد. گوجه فرنگی و کدو را اضافه نمایید و سپس روی آن نمک، فلفل و اندکی شکر و سرکه بریزید. بدون گذاشتن درب ماهیتابه، آن را به آرامی بپزید. ۱۰ دقیقه آخر تخم گشنیز را اضافه نمایید. سبزیجات نبایست له شود پس آن را بیشتر نپزید. آن را با جعفری یا ریحان سرو نمایید.

نوش جان!


نخود، برگ چغندر و تخم مرغ آب پز

این یک خوراکی ی سالم و کامل است. پخت ساقه چغندر با نخود قادراست سفتی آن را کمتر کند.

مواد لازم:

  • ۳۰۰ گرم نخود
  • ۳ عدد پیاز
  • روغن زیتون فوق بکر
  • یک قاشق چایخوری فلفل تند
  • دو قاشق چایخوری تخم گشنیز
  • نمک
  • دو ساقه کرفس
  • یک عدد هویج
  • سه حبه سیر
  • برگ چغندر
  • برگ بو
  • گوجه فرنگی به صورت کنسرو
  • سرکه به میزان لازم
  • تخم مرغ آب پز ۶ عدد
  • فلفل سیاه

طرز تهیه:

نخودها را در یک کاسه بزرگ بریزید و روی آن را با آب سرد بپوشانید و اجازه دهید یک شب در داخل آن بماند. وقتی که برای پخت مهیا بودید، نخود را آبکشی نمایید. آن را در یک ظرف بگذارید و اندکی آب رویش بریزید. یک عدد پیاز را خرد نمایید و به آن بیفزایید. سپس روغن زیتون، فلفل تند و تخم گشنیز را اضافه نمایید. اجازه دهید آب نخود بجوشد و سپس حرارت را کمتر نمایید و به مدت ۳۰ دقیقه بپزید.

بعد از پخته شدن نخودها، از روی حرارت بردارید. در این میان، باقی مانده پیاز را خرد نمایید و آن را در یک ظرف بزرگ بریزید و روغن زیتون و اندکی نمک بپاشید. درب آن را بگذارید و به آرامی به مدت ۱۰ دقیقه بپزید. بعد از پخته شدن پیازها، کرفس و هویج را خرد نمایید. حبه سیر را در آب گرم فرو ببرید و اجازه دهید چند دقیقه بماند. سپس پوست آن را بردارید و له نمایید. برگ چغندر را زیر آب سرد بشویید و مناسب خرد نمایید.

حالا کرفس، هویج، سیر و برگ چغندر را به پیاز خود اضافه نمایید و برگ بو را به آن بیفزایید. مناسب هم بزنید و به مدت ۱۵ دقیقه بپزید. اندکی سرکه روی آن برزید و حرارت را کم نمایید. گوجه فرنگی خرد شده و ۳۰۰ میلی لیتر از مایع نخود را به همراه نخود اضافه نمایید. مناسب هم بزنید و به مدت ۲۰ دقیقه مجدد بپزید. تخم مرغ را آب پز نمایید. نخود را در ظرف خوب بکشید و تخم مرغ آب پز را روی آن بگذارید. سپس با روغن زیتون، اندکی نمک و فلفل سیاه سرو نمایید.

نوش جان!

همینطور بخوانید: مناسبترین گونه روغن برای پخت و پز
سبزیجات کبابی با آب سبزیجات ادویه دار

این خوراکی خیلی سالم است و مزایای بیشتری برای جسم خواهد داشت. اگر دوست دارید خوراکی یتان زیادتر شبیه سوپ خامه‌ای باشد به آن شیر اضافه نمایید.

(برای ۴ نفر)

مواد لازم:

  • ۶ عدد هویج کوچک برش خورده
  • ۲ عدد هویج وحشی
  • کرفس
  • نمک
  • سه قاشق خوراکی خوری روغن نارگیل
  • کمی زنجبیل
  • کمی زدرچوبه
  • گشنیز
  • موسیر
  • دانه خردل سیاه
  • یک حبه سیر
  • برگ کاری تازه
  • فلفل تند
  • ۲۰۰ میلی لیتر کرم نارگیل
  • ۲۰۰ میلی لیتر آب
  • آب لیموی تازه
  • ۲۰۰ گرم برنج پخته شده
  • ریحان برای تزیین

طرز تهیه:

فر را از قبل با دمای ۲۰۰ درجه گرم نمایید. سبزیجات موجود را در یک ظرف بچینید و دو قاشق خوراکی خوری روغن نارگیل رویشان قرار دهید. به مدت ۱۵ دقیقه در فر بپزید. در این میان، زنجبیل و زردچوبه را ترکیب نمایید. گشنیز را برش دهید و کنار بگذارید. روغن نارگیل باقی مانده را در یک ماهیتابه عمیق بریزید و روی حرارت بگذارید. موسیر و اندکی نمک به آن اضافه نمایید و هم بزنید. حرارت را زیاد شدن دهید تا پخته شود.

سپس دانه خردل را به آن بیفزایید. زنجبیل، زردچوبه، گشنیز، سیر، برگ کاری، فلفل و اندکی هل اضافه نمایید. به مدت ۲ الی ۳ دقیقه تفت دهید. کرم نارگیل را به همراه آب اضافه نمایید و اجازه دهید بجوشد سپس حرارت را کم نمایید و به مدت ۱۰ دقیقه هم بزنید. نمک و فلفل و آب لیمو را اضافه نمایید. سبزیجات کبابی را در کاسه بریزید و روی آن برنج پخته شده قرار دهید. سپس با آب سبزیجات سرو نمایید و روی آن ریحان بگذارید.

نوش جان!